Bloggposter

Hejijen

Hej! Jag lever. Mer än vanligt. Utan blogg. Snälla ratata. Radera ej innehål än. Problemet med mej är att jag inte kan ge upp tankar. Jag är rädd för att släppa minnen och för att glömma vad jag tänker på. Därför hoppas och ber jag om att få ha kvar även dessa en stund till tills jag har kommit på vad jag ska göra av dem. 

Var inte rädda. Ni kommer att höra av mig igen på andra sätt. De har jag sett till. 

Publicerad 12.05.2014 kl. 16:33

Ruotsalainen bastu

Jag tror att folk inte riktigt vet hur man ska använda bastur(n?) här i Sverige. En dag då jag kom in i bastun satt det en kvinna i hörnet av bastun med skopan i högsta hugg. Hon slängde riktigt målmedvetet vatten på väggen som stod vinkelrätt emot själva bastuugnen. Alltså inte ens i närheten av den.

En annan gång satt jag i hörnet av bastun, då en annan kvinna kom in helt fullt påklädd. Hon stod vid dörren en stund och gick sedan vidare till bastulaven för att knyta sina skosnören. 

Publicerad 22.11.2013 kl. 21:28

Suomalainen sauna

Det bästa med att träna på gym är att man får gå i bastu efteråt.
Publicerad 20.11.2013 kl. 21:27

S.e.t:tarens A&O

Hellre bära en svart skjorta med gammal deodorantlukt i armhålorna än en nytvättad färggrann tröja.
Publicerad 18.11.2013 kl. 20:15

Vitsi va kiva

Förut brukade jag säga saker snabbt och halvhögt i stora sällskap då jag sa någonting pinsamt eller halvjobbigt så att ingen skulle kunna detektera vem det var som sa något. Nu med min (i dessa förhållanden) exotiska dialekt gå det inte att gömma mig någonstans från det jag säger.
Publicerad 05.11.2013 kl. 22:13

CraZy

Av många saker jag saknar i min hemstad är Stockmanns Galna Dagar nog en av de galnaste. Varför ska jag plötsligt få sådan lust att gå dit då jag är några tusen kilometer därifrån, när jag aldrig var intresserad av det då jag var på en spårvagnsrutts avstånd från köpcentret.
Publicerad 16.10.2013 kl. 20:18

prova

När jag vaknade på morgonen idag satt jag ner båda fötterna i golvet samtidigt för att inte stiga upp på fel fot.

Publicerad 09.10.2013 kl. 22:42

plopp

Är det nån annan än jag som drabbas av sugkoppseffekten då jag kramar någon annan? Jag ska förklara. Ni vet då en kram håller på att nå sitt högsta kllimax. Man är liksom så nära varandra som man bara kan vara. Vid det här tilfället brukar jag på någon konstig vänster vända mitt huvud i en sådan vinkel att mitt öra trycks tätt mot den andres kind. När jag gör detta suger det till i örat och jag sitter lite fast. När kramen sedan frisläpps låter det "plopp" i mitt öra och jag är fri att gå igen.

Publicerad 08.10.2013 kl. 00:12

ett språk med extra allt

Jag är sjuk. Nej ni behöver inte oja och aja. För jag har fått en jättecool och raspig röst. Jag pratar faktiskt lite extra mycket nu för att människor ska höra den rösten.
Det är lite som när jag hör någon prata finlandssvenska på spårvagnen. Då vill jag också prata för att visa att jag är en av dem. Om jag reser med en vän, brukar jag tala extra högt och extra onödigt. Om jag reser ensam hoppas jag att någon magiskt ska ringa mig precis innan jag stiger av. Eller så kanske jag i min desperation till och med börjar tala tyst för mig själv, enbart för att få en av de där igenkännande blickarna. "Hej jag är också finlandssvensk" känns liksom lite för internt och tantigt. "Hej lyssna på min röst" kanske blir mitt nya uttryck. 

Publicerad 06.10.2013 kl. 22:52

Men den borde ju vara här

Ibland vet jag inte om jag väntas svara människor som halvpratar för sig själv.
Publicerad 29.09.2013 kl. 16:36

 

Hejsan hopsan! 

Vem är jag? Ibland glömmer jag hur jag ser ut i spegeln. Ibland glömmer jag vad jag tänker på. Men det spelar kanske inte så stor roll . Bara jag inte tappar mig själv helt och hållet. Det som gör mig till "jag" utgörs av det jag känner, tänker och gör. Någonting som antagligen kommer att avspeglas på ett eller annat sätt här på bloggen. Men det här är inte en blogg om mig.

Det här är en blogg om livets glada och konstiga sidor. Om du har en dålig dag eller om du annars bara har lust kan du alltid gå in här och får läsa något upppiggande och skoj! :)

 

Andra fina och roliga bloggare

rebecca soderstrom

Senaste kommentarer

03.02, 19:05Er tur att tala av Beccy
09.12, 17:11Er tur att tala av Hedda
08.12, 23:33Er tur att tala av emelie
08.12, 18:48Er tur att tala av sussi